måndag 1 juni 2009

En vecka i Stockholm...

Tar fullständigt knäcken av mig! : ))
När jag åker iväg på tjänsteresa tar det alltid ett par dagar innan jag återhämtat mig igen. Hmmm... ålder? 
Njää... Mer nog en otrolig hemlängtan så att man blir fullständigt utmattad!
Inte hann jag med någon rolig shopping heller. Fast jag hann titta in lite snabbt både på Årstiden, Ambiance, Turquoise och dom fina klädbutikerna Aurea Vita och Ewa i Walla som finns i Gamla Stan.
Lite inspiration... : ) men jag hittade även ett nyckelskåp. Eller kanske mer en nyckelbräda...?
Nåväl, nu har jag fått besöka den stan så pass många gånger så jag skulle kunna skriva ett rejält inlägg om hotellen som jag rekommenderar (och inte rekommenderar!)

Nu när jag kom hem så hade häggmispeln hunnit slå ut...
Doftar ljuvligt!

Jag hade även fått trevliga brev med posten.
Mina Tradera fynd! : )) En vacker Madonna tavla...

och en gammal vichyvatten flaska!

Efter lite vila så infann sig inspirationen igen...
Grannen hade besök av en grävmaskinist och jag drog hem honom
till oss när han var klar hos grannarna.
Och vilka mirakel han åstadkom med den maskinen! : ))
HÅLL I ER...

Jisses! Vilket elände just nu... men det ska bli sååå fint när jag är klar.
Nu behöver jag en massa grus, markduk, buskar, perenner,
en flaska Chi-San (energi) och humlestörar. 
Det här var absolut veckans höjdare! Grävmaskinisten och att få komma hem igen!
Tihii! Spännande fortsättning följer... : ))

Kram: Anneli

16 kommentarer:

Viola sa...

Hej!
Ser att ni också har mycket på gång! Men nu är det ju så härligt att få vara ute och pyssla...Ska vara ute och pyssla med altanen innan jag åker på jobbet idag! Återkommer..... ;-)

Anonym sa...

åhh, vad kul! Själv lärde jag mig för ett par veckor sedan att tio ton jord är MASSOR av jord, haha. Jag betsällde nämligen hem ett lastbilslass med buskjord ... Så nu skottar och skottkärrar jag jord varje ledig stund.
:-)
Visst fick mejlet?
/B
www.lyckligagatans.blogg.se

Unknown sa...

Jisses vad ni håller på! Förstår om det var varmt åt dig under helgen ;) Det ska bli kul att se resultatet, det jag vet är att det kommer att bli hur bra som helst.
Kram Maria

mitt gröna hjärta sa...

Tack snälla du för din fina kommentar hos mig, det värmer! Ser väldigt spännande ut på din framsida, blir kul att följa! Ha det så gott! Jenny

Anneli sa...

hej Anneli!
kul att du hittade till mig och tack för din goa kommentar...roligt att du gillar
kikar gärna in hit fler gånger, här finns det att kolla in ser jag
kram
annelie

livet på utanäs sa...

Hallå där !
Jag är likadan , jag längtar fort hem när jag är borta =)

Du , det där trädgårdprojektet ser spännande ut ... vi väntar på fortsättningen =)

Ha det bäst !
Kram Sussi O

Vit som snö sa...

Vad spännande det ska bli att se vad du hittat på! Garanterat snyggt lär det bli!
Tack, då lägger jag till dej så missar jag heller inte fortsättningen på detta!!!

Fru Ekeby sa...

Svejsan! Vilken mysig blogg du har! Jag har precis hittat dej. Spännande, hoppas du visar mer av din trädgård måntro? Hälsningar från fru Ekeby!

n o r d i n g å r d e n sa...

Gud så mycket vackert! Och vilket fint reportage Birgitta och Linda gjorde, ditt hem är ju sagoligt, men blir minst sagt avis, underbart fint!!! Trevlig helg! Mari.

Designe sa...

Härligt med stockholmsresa!:)...och så fint med stenen där! Fina silverfat oxå! Kul att du är med och tävlar! Lycka till och ha en trevlig helg! Kram :)

lottens vita och gröna sa...

mmm håller verkligen med dig om stockholm, är ju själv härifrån och undrar ofta varför stan suger musten ur en..undviker stan så gott jag kan...däremot så måste jag säga att dina projekt i trädgården ser sååå intressanta ut, lycka till där! sååå najsiga tradera rackare!
varmkram lotten

Villa nöystu sa...

Lyckat att hitta en grävmaskinist hos grannen. Lycka till med allt som du nu har framför dig, det kommer att bli riktigt spännande att följa. Jag skulle vilja länka dig så jag kan ha bättre koll, hoppas att det är ok?!

jag förstår fullkomligt ditt trötthetssyndrom eft ngra dgr i Sthl. Jag upplever samma. Det är ju så stressigt och massa, massa intryck. Å så vackert hem som du har å go familj så vore det väl konstigt om du inte alltid längtade hem!

Ha en underbar helg, du lär ju iaf hålla värmen uppe med allt gardening!
Kram Petra

fyra vindar sa...

ja d e alltid skoj o va iväg..men o så skönt att få komma hem!! fina fynd du gjort..älskar uttrycket i madonnans ansikte. o ska bli skoj o se ert trägårdsprojekt växa fram..blir säkert fint!!
fortsatt fin helg till dig
/miss sophie

Made in Persbo...Carina sa...

Tack för din underbart rara kommentar! Jag blir så otroligt glad när du säger att du vill se mer av vårt hem och tycker att vi har ett genuint hem! (*viskar*...jag tycker också att vissa hem i tidningarna är lite väl vita och många liknar varandra nästan till oigenkännlighet).

Vet du, jag har faktiskt inte tänkt på att reportern som kommer hem skulle styla om hemmet! Kallas det hemma-hos reportage trodde jag att det var just det det var...alltså man visar upp sitt hem i befintligt skick och de intervjuar och fotar. Annars trodde jag inte att det kallades hemma-hos reportage. Sen har jag förstått att en stylist kan be att få låna ett rum för att sen göra ett speciellt reportage om tex badrum eller kök men att det då inte nämns något om familjen eller huset i övrigt för om stylisten stylar om all inredning är det ju inte "vårt" längre så när som på väggar, golv och den fasta inredningen.

Det reportaget ni skulle vara med i är det det som du skrev om i mitten av maj? Suuuuperfina bilder i alla fall, och bilden på barnen är ju såååå vacker. Måste vara kul att ha proffsbilder på hem och familj :)

Fick jag själv välja fritt vilken tidning jag ville att vårt hem skulle publiceras i blev förstahandsvalet just Lantliv som du skrev. Jag köper många inredningstidningar men Lantliv är min favorit.

Ha det riktigt gott där uppe i norr!
Kram på dig Anneli!
/Carina

Lilla huset på prärien sa...

Men gud va härligt att få hjälp med allt det där!! Det hade jag gärna haft jag också. Vår mark lutar in mot huset så den måste grävas ur och planas till fast på andra hållet då... en grävmaskin hade inte suttit fel :)

Ja - jag tycker nog att du ska lista dina tips på hotell i Stockholm! Och även de du inte rekommenderar så vi andra kan undvika dem!

Kram Jenny

Maria - Villa Krutbruket sa...

Hallå!!

Visst är det jobbigt att vara borta så där, tycker jag också fast jag bara är 26 :D så det har nog inte med åldern att göra... Tror att det har med att man är så hemma kär... Som man brukar säga: Borta bra men hemma bäst!!

Ja du, trädgårdsplanerna är inte så långt kommet ännu. Ett litet land, och en stenmur är vad vi har planerat än så länge... framsidan har vi bestämt att ha marksten och en liten plätt på högersida av farstukvisten en liten uteplats av marksten där vi ska ha våra däckstolar...
Så längre än så är vi ej...
Tycker det är lite svårt faktiskt, men det kanske släpper med tiden vad man vill ha och inte...
Har du några tips till en nybörjare som mig? ;P

Kjaaam!